Oranje Casino

Afgewezen kansspelvergunning (Laatst bijgewerkt: 21 September, 2022)
Klik hier voor vergunde casino's

Oranje boven? Lees het in deze Oranje Casino review!

Populaire casino's

777.nl

777.nl

78
Score
Reguliere Aanbiedingen Reguliere Aanbiedingen
Live Chat Live Chat
VIP-Programma VIP-Programma
Live Casino Live Casino
250€ Bonus
30x Wagering
- Free Spins
Naar casino
Review 18+ | Speel Bewust | Speelbewust.nl | Speelbewust.nl | Gokken kan verslavend zijn. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl. De informatie op deze pagina mag niet gedeeld worden met minderjarigen! | Regels en voorwaarden zijn van toepassing
TOTO

TOTO

86
Score
Reguliere Aanbiedingen Reguliere Aanbiedingen
Live Chat Live Chat
VIP-Programma VIP-Programma
Live Casino Live Casino
- Bonus
20 Free Spins
0x Wagering
Naar casino
Review 18+ | Speel Bewust | Speelbewust.nl | Speelbewust.nl | Gokken kan verslavend zijn. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl. De informatie op deze pagina mag niet gedeeld worden met minderjarigen! | Regels en voorwaarden zijn van toepassing
Kansino

Kansino

83
Score
Reguliere Aanbiedingen Reguliere Aanbiedingen
Live Chat Live Chat
VIP-Programma VIP-Programma
Live Casino Live Casino
- Bonus
- Free Spins
Naar casino
Review 18+ | Speel Bewust | Speelbewust.nl | Speelbewust.nl | Gokken kan verslavend zijn. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl. De informatie op deze pagina mag niet gedeeld worden met minderjarigen! | Regels en voorwaarden zijn van toepassing
75
Score
Populariteit

Al sinds 2004 een begrip in Nederland en vanaf 17 oktober 2022 ook echt legaal!

90/100 Beoordeeld door Onlinecasinogids.com

De bonussen en voorwaarden van het nieuwe Oranje Casino zijn nog niet bekend.

60/100 Beoordeeld door Onlinecasinogids.com

Als Oranje Casino op de oude voet voortgaat, dan valt er straks weinig te klagen over het gebruiksgemak.

60/100 Beoordeeld door Onlinecasinogids.com

Bij de oude Oranje Casino klantenservice was de klant koning, we hebben goede hoop dat dit opnieuw het geval zal zijn.

60/100 Beoordeeld door Onlinecasinogids.com

Samenvatting

Oranje Casino is bijna weer terug. En ditmaal volledig legaal! Profiteer vanaf 17 oktober 2022 van een nieuw Nederlands casino in een bekend oer-Hollands jasje, met alles erop en eraan: een uitgebreide spelcatalogus met titels van de beste providers, leuke bonussen en promoties en een zeer klantgerichte aanpak. Het is alleen nog even wachten op groen licht!
Bekend en betrouwbaar casino
Sterk spelaanbod
Spannende promoties en bonussen
Klantgerichte aanpak
Nog geen vergunning van de KSA

Details

Naam
Oranje Casino
VIP-programma
Nee

Betaling

Betaalopties

Bank Transfer Bank Transfer
iDEAL iDEAL
Klarna Klarna
MasterCard MasterCard
PaySafeCard PaySafeCard
Trustly Trustly
VISA VISA

Storting

Minimale storting
10€

Opname

Minimale opname
20€

Klantenservice

Telefoon

Telefonische support
Telefoonnummer
n.n.b.

E-mail

E-mail support
E-mailadres

Live chat

Live chat support

Oranje Casino Review

legale-casinos-oktober-2021

Oranje Casino is een naam die klinkt als een klok in de Nederlandse casinowereld.

Het is sinds 2004 één van de toonaangevende online casino’s in Nederland. 

De laatste jaren als Loyal Casino, maar vanaf 17 oktober 2022 opnieuw als Oranje Casino. En dit keer 100% legaal! 

In deze Oranje Casino Review kijken we alvast vooruit naar de (soft) launch van deze oer-Hollandse aanbieder. 

Wat je allemaal vindt in deze Oranje Casino review

Het is niet eenvoudig een nieuw online casino te kiezen. Zeker als je niet exact weet wat te verwachten. 

Vandaar dat we elke aanbieder in onze reviews aan een uitvoerige test onderwerpen.

Deze Oranje Casino review is het resultaat hiervan; een uitgebreide analyse, met aandacht voor alle belangrijke details die een casino ervaring maken dan wel breken: 

  1. Licentie – Is Oranje Casino betrouwbaar, legaal en veilig in Nederland? 
  2. Promoties – Hoe zijn de bonussen en promoties? 
  3. Registratie – Hoe eenvoudig is het om een account te openen? 
  4. Betaalmethoden – Welke betaalopties zijn voor handen? 
  5. Cryptovaluta – Valt er te betalen met crypto? 
  6. Spelaanbod – Hoe aantrekkelijk zijn de spellen? 
  7. Speelervaring – Hoe is de algehele casino experience? 
  8. Uitbetalen – Hoe zijn de uitbetalingen? 
  9. Klantenservice – Hoe is het niveau van de klantenservice? 
  10. Verantwoord spel – Hoe is het beleid rond verantwoord spelen?

Oranje Casino –  Licentie, veilig en betrouwbaar? 

Oranje Casino loopt dus al een hele tijd mee, maar is het ook betrouwbaar? 

De aanbieder is sinds 2014 onderdeel van de Betsson Group, een Zweeds gokbedrijf. Ze zijn een internationale speler in de branche en de naam achter meer dan 20 bekende online casino’s. Daaronder vlaggenschip Betsson, maar ook BetSafe, NordicBet, Loyal Casino en Casino Winner

Laatstgenoemde casino’s zijn feitelijk de opvolgers van Oranje en Kroon Casino. Betsson hoopte met deze ‘rebranding’ de Kansspelautoriteit (KSA) niet meer voor het hoofd te stoten en de kansen op een Nederlandse gokvergunning gaaf te houden. Met succes, zo blijkt nu. 

Enkele casino's van de Betsson Group
Oranje Casino is niet het enige casino van de Betsson Group.

Oranje Casino – Binnenkort licentie in Nederland

Oranje, en later Loyal Casino, draaien al sinds 2004 op een licentie van de Malta Gaming Authority (MGA): MGA/CRP/108/2004. 

Binnenkort komt daar naar alle waarschijnlijkheid dus een Nederlandse kansspelvergunning voor het aanbieden van kansspelen op internet bij. 

Beiden vergunningen staan bekend als een prima keurmerk, alleen de KSA-licentie maakt legaal spelen in Nederland ook daadwerkelijk mogelijk. 

Wat maakt Oranje Casino veilig en betrouwbaar?

Een betrouwbaar casino moet aan heel wat zaken voldoen op het gebied van eerlijk, veilig en verantwoord spel. En als legaal casino-to-be komen daar nog een pak andere eisen bij. 

Dat maakt dat je bij Oranje Casino de garantie hebt op: 

  • Veiligheid van je geld – Volgens de vergunningseisen, moeten de fondsen van klanten op een aparte bankrekening worden bewaard, zodat je geld te allen tijde veilig is.
  • Veiligheid van je gegevens – Je persoonlijke gegevens worden niet doorgegeven aan derden, tenzij je daar uitdrukkelijk toestemming voor hebt gegeven.
  • Eerlijkheid van de spellen – Alle spellen worden regelmatig gecontroleerd op eerlijkheid door onpartijdige keuringsinstanties als eCOGRA

Daarnaast is de Nederlandse aanbieder transparant over haar doen en laten. Alle belangrijke informatie is te vinden in de algemene voorwaarden en het privacybeleid. Daar kan je dan ook checken of het nieuwe casino aan al je persoonlijke eisen voldoet. 

Speel zonder zorgen! 
Of Oranje Casino betrouwbaar is? Nou en of! De aanbieder heeft niet alleen een trackrecord om ‘U’ tegen te zeggen, maar heeft in de vorm van Betsson ook een enorme gokgigant achter zich. Eentje die het klappen van de zweep kent en met al haar merken staat voor eerlijk, veilig en bovenal verantwoord topvermaak. Lekker zorgeloos spelen dus.

Welkomstbonus en promo’s – Pak Oranje Casino bonus!

Hoe de Oranje Casino promotiepagina er precies uit gaat zien, is op dit moment koffiedik kijken. 

Maar op basis van wat de aanbieder in het verleden qua welkomstbonus en bonussen heeft laten zien en het huidige aanbod van Loyal Casino kunnen we wel een meer dan beredeneerde gok doen. 

Hier zijn – onder voorbehoud – de te verwachten aanbiedingen: 

Welkomstbonus voor nieuwe spelers 

Over de manier waarop Oranje de welkomstbonus exact gaat invullen, is niets bekend.

De verwachting is wel dat het vergelijkbaar zal zijn met de huidige welkomstbonus van Loyal Casino: 100% tot €250 en 100 free spins, met een wagering requirement van x20 voor het bonusgeld en x15 voor de spins. 

De laatst gekende welkomstbonus van het oude Oranje was ook van die aard. 

Daarmee zou het in het huidige Nederlandse casinolandschap geen modderfiguur slaan. 

Oranje Casino free spins 

Naast de welkomstbonus zullen free spins ook in andere bonussen op de promotiepagina langskomen. 

Het voormalige Oranje was namelijk niet vies van free spins, idem dito voor Loyal Casino. 

We verwachten dus vaste free spins promoties à la BetCity; doordeweeks en in het weekend.   

Oranje Casino no deposit bonus

Dat zullen trouwens geen no deposit free spins zijn. Of andersoortige no deposit bonussen

In Nederland is TOTO Casino de enige die geregeld bonussen zonder storting aanbiedt, andere casino’s volgen nog allerminst. Voorlopig dan toch. 

Zodra daar verandering in komt, lees je het direct in deze Oranje Casino review! 

Oranje Casino cashback bonus

Op het moment is er ook geen cashback bonus

Sowieso is zo’n verzekering tegen het huis bij Nederlandse casino’s als een speld in een hooiberg; je ziet het amper. 

Oranje Casino promoties en toernooien 

De verwachting is dat het nieuwe Oranje qua promoties de lijn van weleer doortrekt, dus:  

  • Veel free spins bonussen – Gratis spins bovenop een storting. 
  • Enorme prize drops – Maak spelenderwijs kans op extra prijzen op de gokkast. 
  • Wekelijkse toernooien – Doe elke week in slottoernooien een gooi naar geldprijzen. 
  • Live casino acties – Scoor extra cash met een bonuskaart in live blackjack of een geluksgetal in live roulette.

Zodra we meer weten over de exact invulling van de bonussen, updaten we deze review direct. 

Oranje Casino VIP- en loyaliteitsprogramma 

Holland Casino Online heeft een VIP-programma. Circus werkt met een loyaliteitsprogramma voor Jan en alleman. Maar de rest van de online casino’s in Nederland heeft noch de een noch de ander. 

Oranje Casino had in het verleden wél een loyaliteitsprogramma. En wat voor een! Hierin spaarde je spelenderwijs bonuspunten die je kon inwisselen voor harde euro’s, maar ook doneren aan een goed doel.

Zien we daar straks ook de comeback van? We hopen het! 

Voortekenen louter positief 
Hoewel er nog bar weinig bekend is over de invulling van Oranje Casino bonus(sen), zijn de verwachtingen hooggespannen. En niet zonder reden: de aanbieder liet zowel in het verleden als nu (als Loyal Casino) zien een mooi aanbod qua promoties te kunnen samenstellen. Dat belooft dus voor de toekomst! 

Hoe open je een Oranje Casino account?

Wie wil profiteren van bonussen en spelen om de prijzen, moet een ‘Oranje speelrekening’ hebben. 

Vanaf 17 oktober 2022 is het pas mogelijk om deze te openen. 

Hoe het registratieproces er precies uit gaat zien, is dan ook nog onbekend. Al is de verwachting dat het net als voorheen simpel in elkaar steekt. Oftewel:

  1. Klik op ‘Registreren’ – Start het registratieproces.
  2. Doorloop het registratieproces – Vul je gegevens in, onderga de leeftijds- en accountverificatie, al dan niet via iDIN, en stel tenslotte persoonlijke speellimieten in. 
  3. Ga spelen in het casino  – Doe een eerste storting, profiteer van de welkomstbonus en geniet van het spelaanbod!

Documenten en info die je nodig hebt bij registratie

Gedurende het registratieproces moet je de volgende gegevens delen met het casino:  

  • Persoonsgegevens (naam, geboortedatum, geboorteplaats) 
  • Adresgegevens
  • E-mail
  • Telefoonnummer
  • BSN
  • Foto van identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart) 
Simpel registratieproces? 
Als Oranje op de oude voet voortgaat, dan is een account vanaf 17 oktober 2022 zo aangemaakt. Het registratieproces bij de aanbieder stak altijd al simpel en overzichtelijk in elkaar. De vraag is natuurlijk wel of dat ook in de nieuwe regelgeving zo gaat zijn. Het antwoord daarop moeten we je voorlopig schuldig blijven, maar je leest het na de launch meteen in onze Oranje Casino review!

Oranje Casino betaalmethoden

Alle belangrijke online betaalmethoden van Nederland zijn bij deze aanbieder aanwezig. Eigenlijk ontbreken alleen e-wallets, maar die vind je sowieso zelden bij legale goksites. 

BetaalmethodeTypeGemiddelde verwerkingstijd stortingGemiddelde verwerkingstijd opname
BankoverschrijvingTransfern.n.b.
iDealInternetbankierenDirect
SOFORT (Klarna)InternetbankierenDirect
TrustlyInternetbankierenDirect
MastercardCreditcardDirect
VISACreditcardDirect
PaysafecardPrepaidkaartDirect
Genoeg opties om veilig te betalen! 
Qua betaalmethodes stelt Oranje Casino allerminst teleur. Er valt namelijk nogal wat te kiezen: van het alom aanwezige iDEAL tot creditcards en zelfs de Paysafecard. 

Beschikbaarheid cryptovaluta

Wil je betalen met Bitcoin of altcoins? Dat gaat niet! 

Oranje Casino is geen crypto casino en zal dat ook nooit worden. Al was het maar vanwege het moeilijke karakter van cryptomunten, die in Nederland juridisch niet worden erkend als betaalmiddel. 

Spellen die je kan spelen bij Oranje Casino

Vervelen is geen optie bij het nieuwe Oranje Casino.

Het spelaanbod zal namelijk sterk lijken op wat je van ze gewend was, oftewel: een uitgebreid aanbod aan spellen van bekende providers, in het welbekende Hollandse jasje! 

Maak hieronder kennis met het te verwachten spelaanbod: 

Exclusieve spellen en speeltafels 

Voor exclusieve klassieke gokkasten was je bij het bekende Nederlandse casino altijd aan het juiste adres, dat zal straks niet anders zijn. 

Ook zal je in het live casino diverse speeltafels in de huiskleuren vinden. Aan deze tafels is het Oranje boven en is Nederlands de voertaal. Hier zijn enkele voorbeelden: 

  • Oranje Live Blackjack
  • Oranje Live Roulette

Aanbevolen slots

Net als bij andere online casino’s zal bij Oranje Casino het grootste deel van het spelaanbod bestaan uit slots. Kies uit meer dan 500 gokkasten van bekende providers als NetEnt, Big Time Gaming, Play’n GO en Pragmatic Play – van fruitautomaten als Mega Joker tot Megaways slots als Wild Portals

Live dealer tafels  

Ook het Oranje Live Casino zal de moeite waard zijn. Daar zal je – zowel in het Nederlands als Engels – aan de speeltafels van Evolution kunnen genieten van alle klassiekers, zoals poker, baccarat, blackjack en roulette, en natuurlijk de laatste game shows

Game Shows

Met de spelshows van Evolution kan je 24/7 kiezen voor een totaal andere speelervaring. Draai met het bonusrad Dream Catcher mee om de prijzen, ga op een interactieve schattenjacht in Gonzo’s Treasure Hunt of scheer hoge toppen in Cash or Crash

Game providers achter OranjeCasino.nl

Het spelaanbod van het nieuwe Nederlandse casino gaat verzorgd worden door sterke spelproviders. Een overzicht: 

Slots providersAmatic Industries, Betdigital, Betsoft, Big Time Gaming, Blueprint Gaming, Concept Gaming, EGT Interactive, ELK Studios, Eyecon, Inspired, Iron Dog Studios, iSoftBet, Just for the Win, Leander Games, Lightning Box, Microgaming, NetEnt, NeoGames, NextGen Gaming, Play’n GO, Playson, Pragmatic Play, Push Gaming, Quickspin, Rabcat, Red Tiger Gaming, Stakelogic, Swissgame, Thunderkick, WMS, Yggdrasil
Live casino providersEvolution
Voor ieder wat wils! 
We vallen in herhaling, maar ook in het nieuwe Oranje Casino zal je je allerminst vervelen. De te verwachten spelcatalogus is namelijk als een goedgevulde menukaart van topkwaliteit: veel smaken om uit te kiezen, bereid door de beste chefs in de business. Geniet vanaf 17 oktober 2022 van de beste casinospellen van Nederland, waar en wanneer jij maar wilt! 

Gewonnen? Zo neem je geld op bij Oranje Casino!  

Uitbetalen bij Oranje Casino was in het verleden nooit lastig en dat zal straks niet anders zijn. Al hopen we wel dat het geld sneller dan 1 à 2 werkdagen op je bankrekening staat. 

Stappenplan geld opnemen

  1. Log in
  2. Ga naar de betaalsectie in je account 
  3. Kies voor ‘Uitbetalen’ 
  4. Selecteer het bedrag dat je wil laten uitbetalen 
  5. Bevestig de opname

Belangrijke informatie voor uitbetalingen 

Voordat je geld opneemt, is het goed om bekend te zijn met de volgende zaken: 

  • Bonusgeld kan alleen worden opgenomen als aan de inzetvereisten is voldaan
  • Opnames hebben een minimum van €20

Ook goed om te weten: je hoeft géén kansspelbelasting te betalen over opgenomen bedragen. 

Uitbetalen is simpel, maar is het ook snel? 
Dat is de grote vraag, waar we helaas nog geen sluitend antwoord op hebben. In het verleden duurde het vaak 1 à 2 werkdagen voordat je geld binnen was bij de aanbieder, maar we hopen dat dit weldra een stuk sneller is. Zodra we meer weten, lees je het in deze Oranje Casino review als eerst! 

Oranje Casino Klantenservice

De klantenservice zal vanaf 17 oktober 2022 via zowel chat, e-mail als telefoon 24/7 te bereiken zijn. Bovendien zal er een uitgebreide FAQ zijn, met antwoorden op veelgestelde vragen. 

OptieContactReactietijd
E-mailn.n.bn.n.b
Live chatVia knop op de siten.n.b
Telefoonn.n.bn.n.b

Zodra we meer weten over de exacte invulling van het customer support team en deze ook daadwerkelijk hebben kunnen testen, krijgt deze Oranje Casino review een gepaste update. 

Volgende prijswinnende klantenservice in de maak? 
Met vragen, problemen en klachten kan je straks op elk moment van de dag terecht bij de klantenservice. Of je echter ook goed geholpen wordt, is nog de vraag. Al wijzen de voortekenen daar wel op. Alle casino’s van de Betsson Group staan namelijk bekend om hun klantgerichte aanpak, de customer support van het vlaggenschip viel zelfs al meerdere keren in de (industrie)prijzen. 

Verantwoord spelen

Omdat OranjeCasino.nl weldra draait op een Nederlandse gokvergunning, kan je er zeker van zijn dat er de nodige aandacht is voor verantwoord spel en verslavingspreventie.

De ‘bescherming van de consument’ is niet voor niets één van de belangrijkste pijlers onder de nieuwe Wet Kansspelen op afstand (Koa).

Spelers zullen bij registratie niet alleen diverse speellimieten moeten instellen, maar kunnen ook terugvallen op een uitgebreide verantwoord spelen pagina, met tips, tricks en hulpinstanties om de risico’s van online gokken de baas te zijn. 

Focus op verantwoord spelen! 
Elk legaal Nederlands casino online maakt zich sterk voor verantwoord spel en informeert bezoekers over de gevaren van online gokken, zo ook Oranje Casino. 

Conclusie – Oranje straks weer boven in Nederland!

Het heeft even geduurd, maar weldra is het zover: de legale comeback van Oranje Casino in Nederland. 

We zien het graag gebeuren, want de aanbieder lijkt weinig glans verloren te hebben.

De voortekenen zijn namelijk zéér gunstig: een uitgebreid spelaanbod van de beste providers, prima bonussen en promoties en een sterke, klantgerichte aanpak. En dat allemaal in een oer-Hollands jasje. 

We kunnen alvast niet wachten tot de daadwerkelijke launch van het nieuwe oude casino!

Bevalt Oranje Casino? Denk dan ook eens aan: 

Gokken kan verslavend zijn. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl. De informatie op deze pagina mag niet gedeeld worden met minderjarigen!

Veelgestelde Vragen

Oranje Casino is een toonaangevend Nederlands online casino, dat al sinds 2004 meeloopt. Per 2014 is het onderdeel van de Betsson Group, één van de grootste gokbedrijven ter wereld.
Volgens het laatste nieuws gaat Betsson vanaf 17 oktober 2022 met Oranje Casino legaal live in Nederland.
Ja, Oranje Casino is een betrouwbaar online casino. Zeker als het straks ook in het bezit is van een Nederlandse online kansspelvergunning. Zo'n licentie krijgen casino's alleen als ze onder meer kunnen bewijzen dat spelers er in veilige handen zijn.
Op dit moment is het niet mogelijk om bij Oranje Casino te spelen, laat staan gratis.
Nee, op dit moment is er geen Oranje Casino app.