TOTO

Erkende kansspelvergunning nl

TOTO Casino - Misschien wel het nr1 online casino van Nederland

TOTO

TOTO
86
86
Score
Populariteit
Voorwaarden
Gebruiksgemak
Klantenservice
Reguliere Aanbiedingen Reguliere Aanbiedingen
Live Chat Live Chat
VIP-Programma VIP-Programma
Live Casino Live Casino
- Bonus
20 Free Spins Wagering 0x
18+ | Speel Bewust | Speelbewust.nl | Speelbewust.nl | Gokken kan verslavend zijn. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl. De informatie op deze pagina mag niet gedeeld worden met minderjarigen! | Regels en voorwaarden zijn van toepassing
86
Score
Populariteit

TOTO is een sterk merk in Nederland: een betrouwbare aanbieder met naast sportweddenschappen ook 'het nr1 online casino van Nederland'.

95/100 Beoordeeld door Onlinecasinogids.com

TOTO Casino pakt bij registratie uit met een no deposit no wager free spins welkomstbonus en verrast ook nadien met leuke bonussen en acties met prima voorwaarden.

90/100 Beoordeeld door Onlinecasinogids.com

TOTO.nl is een overzichtelijke site met voor ieder wat wils, waar het zowel op mobiel als desktop prima spelen is. We wachten dan ook met smart op een TOTO Casino app - voor nog meer gebruiksgemak.

80/100 Beoordeeld door Onlinecasinogids.com

De TOTO klantenservice is op verschillende manieren te bereiken, maar stelt - vooral tijdens piekuren - stevig teleur. Dat moet écht beter!

50/100 Beoordeeld door Onlinecasinogids.com

Samenvatting

TOTO is in Nederland al jaren bekend als aanbieder van sportweddenschappen, maar heeft sinds oktober 2021 ook een ambitieus eigen online casino. TOTO Casino presenteert zich namelijk als 'het nr1 online casino van Nederland'. Een boude claim, maar het kan zeker. Al is er, vooral op het gebied van customer support, nog een wereld te winnen.
No deposit welkomstbonus
TOTO Lightning Roulette
Veel Nederlandstalige speeltafels
Veel aandacht voor verantwoord spelen
Klantenservice slecht bereikbaar
Alleen iDEAL als betaaloptie

Details

Naam
TOTO
Website
https://www.toto.nl/
Uitgebracht
02/10/2021
Licenties
KSA 1601
VIP-programma
Nee

Spelaanbod

Spelsoorten

Blackjack Blackjack
Baccarat Baccarat
Roulette Roulette
Live Casino Live Casino
Craps Craps
Slots Slots
Poker Poker
Game Shows Game Shows

Providers

Betaling

Betaalopties

Bank Transfer Bank Transfer
iDEAL iDEAL

Storting

Minimale storting
5€

Opname

Minimale opname
5€

Klantenservice

Telefoon

Telefonische support
Telefoonnummer
070-5500805

TOTO Review

TOTO Casino
TOTO Casino – ‘Nr1 online casino van Nederland’

Voor wie het – ondanks de stortvloed aan Koning TOTO reclames – gemist heeft: TOTO Casino is het nieuwe online casino van TOTO Online B.V., onderdeel van de Nederlandse Loterij

TOTO was de eerste aanbieder van legale sportweddenschappen in Nederland en tot oktober 2021 ook de enige bookmaker van ons land. Inmiddels is de provider, niet te verwarren met de gelijknamige muziekband, veel meer dan dat: het nr1 online casino van Nederland’.  

Via zowel desktop als mobiel (TOTO app) kan je sinds 2 oktober 2021 op TOTO.nl niet alleen legaal wedden op sport, maar ook op je favoriete casinospellen.

De TOTO is sinds 1957 een begrip als nationale voetbaltoto, maar weet het ook – om in voetbaljargon te blijven – te scoren als online casino? Is TOTO koning in eigen land, of niet?

Je leest het antwoord (en meer) in deze betrouwbare TOTO casino review, waarin we TOTO.nl van A tot Z doorlichten.

Hoe is deze TOTO Casino review tot stand gekomen? 

De totstandkoming van een eerlijke casino review is als die van een goede game review. Je moet alle facetten testen voor een juiste beoordeling.  

Ons team van experts heeft bij het maken van deze TOTO casino review dan ook geput uit research en eigen ervaringen op TOTO.nl. Daarbij zijn de volgende vragen leidend geweest: 

  1. Is TOTO betrouwbaar, legaal en veilig in Nederland? 
  2. Hoe zijn de casino bonussen en promoties van TOTO Online? 
  3. Hoe makkelijk is het om een TOTO account te openen? 
  4. Welke betaalmethodes biedt TOTO Online aan? 
  5. Hoe ziet het spelaanbod van TOTO Casino online eruit? 
  6. Wat is de algehele speelervaring op TOTO.nl?
  7. Hoe zijn de uitbetalingen bij TOTO Casino?
  8. Hoe is het niveau van de TOTO klantenservice?
  9. Hoe gaat TOTO Nederland om met verantwoord spelen? 

TOTO Casino: licentie, veilig en betrouwbaar? 

KSA vergunning TOTO Online
TOTO Online draait op een kansspelvergunning van de KSA.

TOTO heeft sinds 29 september 2021 een vergunning van de Kansspelautoriteit (KSA) voor het aanbieden van online sportweddenschappen en casinospellen via internet. Daarmee weet je zeker dat je bij een legaal Nederlands online casino speelt.

En anders blijkt dat wel uit de aanpak het vergunde staatsbedrijf. TOTO online casino zet met allerlei maatregelen vol in op betrouwbaar, verantwoord en eerlijk spel. Meer informatie hierover is te lezen in de footer van de goksite.  

De website zelf wordt onder licentienummer 1601 uitgebaat door het in Rijswijk gevestigde TOTO Online B.V, een dochteronderneming van de Nationale Loterij.  En ook dat is geen onbekende naam in de gokbranche. De Nationale Loterij is de naam achter populaire kansspelen als de Staatsloterij en De Lotto. 

Feitelijk is de TOTO  al sinds 1957 legaal. Eerst als nationale voetbaltoto, later als de enige legale bookmaker van ons land.  En met succes. Wie heeft er vroeger immers niet even snel een totoformulier ingevuld in de plaatselijke tabakszaak?

Desondanks was politiek Den Haag in eerste instantie allerminst amused. Sterker: de politici vonden de TOTO verderfelijk. Het kabinet-Drees IV was van mening dat de ‘kleine arbeider en de nog geen loontrekkende jeugd niet tot gokken moest worden verleid’ en minister Samkalden van Justitie wilde de voetbalpool zelfs via de rechter laten verbieden. Zover kwam het echter nooit.

Vanaf de sixties kwam de organisatie, na een wetswijziging, zelfs in handen van de Nederlandse staat: de Stichting Nationale Sporttotalisator (SNS), beter bekend als De Lotto, in april 2016 opgegaan in de Nederlandse Loterij. 

Onder staatsvleugels groeide TOTO Nederland uit tot meer dan een voetbaltoto: een legale bookmaker met een eigen online casino

TOTO Casino is 100% betrouwbaar, verantwoord én transparant! 
Bij TOTO spelen, doe je zonder zorgen, als een koning. Koning TOTO, om precies te zijn.

TOTO opereert al sinds 1957 legaal in Nederland en is daar ook transparant over. Zo valt op de site exact te lezen hoe het TOTO.nl betrouwbaar, eerlijk en veilig houdt. Denk aan de geldende standaarden voor informatiebeveiliging (certificering volgens ISO 27001 , WLA certificering en DDMA Privacy Waarborg).

TOTO Welkomstbonus en promoties

Nieuwe TOTO Welkomstbonus: 20 no deposit free spins voor Sweet Bonanza!
TOTO Welkomstbonus – Meld je aan als Koning TOTO en scoor 20 no deposit free spins bij registratie!

Nieuw bij TOTO Casino? Dan kan je bij registratie profiteren van de TOTO Welkomstbonus ramvol no deposit free spins

En ook na aanmelden is het qua promoties goed toeven op TOTO.nl. De aanbieder pakt regelmatig uit met leuke bonussen en winacties.

We lopen ze hieronder even kort door. 

TOTO Welkomstbonus – Scoor 20 gratis spins zonder storting!

TOTO online casino verwelkomde nieuwe spelers in de eerste maanden van haar bestaan met een €5 no deposit bonus en later met 250 gratis spins t.w.v. €50, maar die zijn nu passé. Gelukkig is de vervangende TOTO Welkomstbonus ook niet mis.

Na registratie bij TOTO Casino ontvang je als welkomstgeschenk automatisch 20 no deposit free spins voor Sweet Bonanza.

En het mooie is: je hoeft deze bonus niet vrij te spelen. Alle winst is direct cash van jou. 

TOTO is zo het enige Nederlandse casino met een no deposit bonus als welkomstbonus. Daar kunnen BetCity, bet365, Jack’s Casino en Casino777 nog een puntje aan zuigen.

Voorwaarden gratis spins welkomstbonus

  • Alleen voor nieuwe Nederlandse spelers van 24 jaar en ouder.
  • Geen storting vereist.
  • Alle gratis spins zijn – na inloggen bij TOTO – eenmaal te claimen, hebben een waarde van €0,20 per stuk en zijn 7 dagen geldig. 
  • Actie loopt van 1 juni 2022 tot en met 31 juli 2022.
  • Bonus komt zonder rondspeelvoorwaarden, alle winst is direct cash op te nemen. 

Lees de volledige actievoorwaarden van het TOTO online casino.

Gratis spins – Elke maandag no deposit no wager free spins! 

TOTO Maandag Gratis Spins
TOTO Maandag Gratis Spins: wekelijks no deposit no wager free spins!

Op zoek naar free spins met prima voorwaarden? Dan ben je op TOTO.nl aan het juiste adres! 

De aanbieder blijft ook na registratie strooien met lucratieve free spins bonussen. Zo is het elke maandag raak met TOTO Maandag Gratis Spins – 10 no deposit no wager free spins

Daarmee kan je kosteloos een gokkast ontdekken en maak je tegelijk kans op een extra zakcentje, want alle winsten zijn ook hier weer gelijk van jou. 

No deposit bonussen

De bonus zonder storting is een graag geziene gast bij TOTO Casino. En niet alleen op maandag!

De no deposit free spins bonus komt namelijk ook op andere dagen voorbij, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. Zo telt TOTO Online de dagen richting Kerstmis jaarlijks af met een Adventskalender vol surprises, waaronder bonussen zonder storting. 

Promoties en toernooien op TOTO.nl

Koning TOTO Blackjack Promotie
Koning TOTO Blackjack Promotie – Win extra cash in het TOTO Live Casino!

Een blik op de promotiepagina (‘Acties’) van TOTO Nederland maakt vrijwel altijd blij.

Geregeld komen er op TOTO.nl leuke acties voorbij, zowel voor het online als live casino. En dat zijn niet alleen maar bonussen, maar ook toernooien. 

Dit is alvast een kleine greep uit de huidige promoties:

  • Koning TOTO bij Blackjack (zie beeld) – Word jij de nieuwe Koning TOTO? Scoor met een succesvolle side bet op een ‘perfect pair’ koningen in de eerste hand €100 (!) extra cash aan één van de exclusieve TOTO Live Blackjack tafels. 
  • Extra prijzenpot TOTO Lightning Roulette – Wordt het winnende nummer in het flitsende roulettespel driemaal op rij getroffen door de bliksem (en heb je elke ronde minimaal €1 ingezet), dan maak je bij TOTO Lightning Roulette kans op een deel van de dagelijkse prijzenpot t.w.v. €5.000 cash, met ‘s weekends zelfs €10.000 in de pot. 
  • TOTO Slottoernooien – Verdien dagelijks munten, scoor punten en eindig zo hoog mogelijk.

Noot: bovenstaande TOTO acties en promoties kunnen van week tot week verschillen. Zie onze promotiepagina voor de laatste aanbiedingen!

VIP- en loyaliteitsprogramma 

Heeft het casino van TOTO naast al die bonussen en acties ook nog een loyaliteitsprogramma voor trouwe klanten? Nee, helaas. 

We hebben ook begrepen dat daar geen concrete plannen voor zijn. Ook voor VIPs en high rollers zijn er dus geen persoonlijke bonussen dan wel extra services. 

TOTO promoties: talrijk en stuk voor stuk zonder poespas!
De promotiepagina laat direct zien dat TOTO Nederland inmiddels meer is dan een bookmaker. De aanbieder verrast namelijk dagelijks met een breed scala aan bonussen en winacties voor het casino.

Daarbij springt vooral het welkomstgeschenk in het oog. De TOTO Welkomstbonus is één van de beste van Nederland en zeker voor liefhebbers van gokkasten een absolute must: 20 no deposit no wager free spins

Daarmee is ook direct een andere belangrijke troef van TOTO Casino genoemd: de prima bonusvoorwaarden. De aanbieder houdt namelijk niet van poespas, en al helemaal niet van inzetvereisten. Het is dan ook hét casino met de laagste wagering requirements.

Aanmelden bij TOTO – Hoe een account aanmaken? 

TOTO account aanmaken
Registratie TOTO Casino – Maak binnen enkele stappen een TOTO account aan!

Wil je bij TOTO spelen? Een TOTO account aanmaken is – zowel via desktop als mobiel – niet moeilijk, wel moeten er flink wat stappen worden doorlopen.

We lopen ze hier samen met je door: 

Stappenplan: TOTO account openen

  1. Surf naar TOTO Casino – Druk bovenaan deze review op ‘Naar casino’. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de site van de aanbieder, waar je jouw TOTO account kan registreren. 
  2. Start het registratieproces – Klik op ‘Registreren’ om de registratieprocedure op te starten en de nieuwe ‘Koning TOTO’ te worden.
  3. Registreer je TOTO account – Je hebt nu twee manieren om jezelf te registreren: handmatig of met iDIN (zie beeld). We adviseren om je TOTO account aan te maken via het gratis identificatiemiddel van je bank. Dat werkt net als iDEAL, alleen deel je nu data met het casino: naam, geslacht, geboortedatum, adres en eventueel e-mailadres. 
  4. Stel je inloggevens in – Vul je e-mail in en verzin een sterk wachtwoord. Heb je jouw bank eerder toestemming gegeven om je e-mailadres te delen, dan staat deze al voor je ingevuld. 
  5. Vul je persoonsgegevens in – Geef nu je persoonsgegevens op, zoals je volledige naam (inclusief eventuele doopnamen), telefoonnummer en zo verder. Bij iDIN-registratie zal ook hier het merendeel al zijn ingevuld. Sowieso is iDIN een uitvinding, aangezien je daarmee ook al automatisch de leeftijdscheck doet. De aanbieder is namelijk wettelijk verplicht om te checken of je oud genoeg bent (18+) om überhaupt bij TOTO Nederland te spelen. Zo niet, dan blijft de deur gesloten, zoals het hoort. 
  6. Geef je IBAN rekeningnummer door – Dit moet een bankrekeningnummer zijn dat op jouw naam staat, want het wordt gekoppeld aan je account en wordt gebruikt voor transacties.
  7. Doorloop de identiteitsverificatie – TOTO vraagt je nu om je identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) te uploaden voor verificatie. Het casino is niet alleen wettelijk verplicht om je identiteit te checken, maar moet ook controleren of je al dan niet bent ingeschreven in CRUKS. Voor dit laatste gebruikt het je burgerservicenummer (BSN). 
  8. Bevestig je e-mailadres – Na een succesvolle identiteitscontrole ontvang je een e-mail van de aanbieder om je TOTO account te bevestigen. Je bent nu bijna klaar om te spelen!
  9. Stel limieten in – Voordat je geld kan storten, en kan profiteren van de welkomstbonus, moet je nog even een aantal limieten instellen, zoals: een opwaardeerlimiet (hoeveel geld je maximaal in je TOTO wallet kunt storten per dag, week en/of maand), walletlimiet (hoeveel geld maximaal in je TOTO wallet mag staan voordat dat bedrag automatisch wordt uitgekeerd) en tijdslimiet (hoeveel tijd je maximaal ingelogd wilt kunnen zijn). Deze limieten zijn verplicht en bedoeld om het spelen bij TOTO Online zo leuk mogelijk te houden. 
  10. Ga bij TOTO spelen voor geld – Profiteer van de heerlijke TOTO Welkomstbonus en doe mee voor de prijzen!
TOTO registratie: fluitje van een cent! 
Het registratieproces van TOTO Casino kost (relatief) weinig tijd en is helder. Van een casino dat gerund wordt door een staatsbedrijf als de Nederlandse Loterij hadden we ook niets minder verwacht. 

Hoe je TOTO account verwijderen?

Wil je niet langer bij TOTO spelen? Je TOTO account verwijderen is zo gepiept!

Bij de TOTO klantenservice kan je ieder moment een verzoek neerleggen tot beëindiging van je account. De aanbieder zal vervolgens het saldo van je account uiterlijk binnen 14 dagen terugstorten op de gekoppelde bankrekening.

Online betaalmethodes TOTO Casino 

BetaalmethodeTypeGemiddelde verwerkingstijd stortingGemiddelde verwerkingstijd opname
iDEALInternetbankierenDirect
BankoverschrijvingTransfer0-24 uur 

Zonder geld is het lastig uit te groeien tot ‘Koning TOTO’, dus is een storting noodzakelijk.

Maar hoe doe je dat: geld storten bij TOTO Casino? Eenvoudig: door te drukken op saldo, rechtsboven in de hoek (zie beeld). 

Geld storten op TOTO.nl
TOTO storting – Druk op je saldo en betaal vlot met iDEAL! 

Daar vind je een grote oranje knop met ‘Opwaarderen’. Je kan vervolgens via iDEAL bedragen storten vanaf €5 en net zoveel als je opwaardeerlimiet toelaat. Daarmee is je saldo – zonder transactiekosten – direct opgewaardeerd. 

Let wel: geld storten kan alleen van het bankrekeningnummer (IBAN) dat gekoppeld is aan je TOTO account. Idem dito voor het uitbetalen van cash. 

TOTO storting: geld overmaken gaat probleemloos, maar alleen via iDEAL 
Bij TOTO Casino is alleen te storten met iDEAL. Voor ons was dat geen onoverkomelijk probleem, maar we weten dat sommige spelers liever hun creditcard trekken om geld over te maken. 

Maar hoewel de keus qua betaalopties in tegenstelling tot andere Nederlandse casino’s schaars is, zijn alle betalingen zelf probleemloos. 

Alle transacties worden snel en veilig verwerkt – geld staat direct op je account.

Wie dus sowieso alles al met iDEAL doet, zit op TOTO.nl dan ook helemaal goed. 

Spelaanbod TOTO Casino

TOTO.nl is een website met online vermaak naar ieder zijn smaak. 

De aanbieder biedt naast sportweddenschappen sinds 2 oktober 2021 ook honderden videoslots en traditionele casinospellen aan, zowel virtueel als in realtime. 

TOTO Online is dan ook verdeeld in TOTO Sport (sport.toto.nl) en TOTO Casino (casino.toto.nl). In deze sectie focussen we ons volledig op het spelaanbod van het online casino. 

Exclusieve spellen en speeltafels

TOTO Exclusief - Exclusieve Nederlandstalige speeltafels
TOTO Exclusief – Exclusieve Nederlandstalige speeltafels in het TOTO Live Casino.

Het valt op TOTO.nl niet te missen: TOTO Lightning Roulette. 

De exclusieve versie van de populaire live casino game show van Evolution is dan ook uniek. TOTO Lightning Roulette is een exclusieve versie van Lightning Roulette, met Nederlandse croupiers

Sowieso biedt TOTO Live Casino heel wat exclusieve spellen aan. Onder de noemer ‘TOTO Exclusief’ vind je verschillende Nederlandstalige TOTO Roulette en Blackjack tafels die door zowel Evolution als Stakelogic worden aangeboden.

Schuif in de ‘groene ambiance’ aan bij een van de vele speeltafels van de TOTO Live Studio, waar de dealers met het logo fier op de borst alles in het Nederlands gezellig aan elkaar praten. 

Exclusieve titels vinden we trouwens ook onder de online slots: 

  • Koning TOTO in Vegas (Microgaming)
  • TOTO Strike (Microgaming)
  • TOTO4Timer (Stakelogic)
  • Geluksvogel Mega Moolah (Microgaming)
Koning TOTO in Vegas
Exclusief bij TOTO Online: Koning TOTO in Vegas!

Online slots 

Uiteraard bestaat het gros van de collectie uit online slots: meer dan 500 gokkasten van verschillende spelproviders, zoals NetEnt, Big Time Gaming, Nolimit City en Play’n GO.

Hoewel deze titels in het hoofdmenu slechts te vinden zijn onder ‘Slots’, ‘Jackpots’ (met o.a. Mega Moolah and WowPot jackpot games) en ‘Klassieke Slots’ (o.a. gouwe ouwe als Random Runner) vind je onder eerstgenoemde een betere onderverdeling: 

  • Laatst gespeeld – Laatste spellen of slots die je hebt gespeeld. 
  • TOTO aanbevolen – Door de aanbieder aanbevolen titels, inclusief speciaal voor TOTO Nederland ontwikkelde gokkasten (zie eerder).
  • Populaire nieuwe titels – Gloednieuwe gokkasten in het spelaanbod (Apollo Pays, Knight Rider, Reactoonz 2). 
  • Megaways – Selectie Megaways slots (Ted Megaways, Genie Jackpots Megaways, Runner Runner Megaways). 
  • Koop een bonus – Selectie bonus buy slots (Dead or Alive 2, Starburst XXXtreme, Perfect Potion Megaways).
  • Cluster – Selectie cluster slots (Reactoonz, Star Clusters, Honey Rush).
  • Spellen met sticky wilds – Slots met sticky wilds (Raging Rex 2, Fat Frankies, Aztec Falls). 

Een gevalletje ‘wie zoekt die vindt’ dus. 

Over zoeken gesproken: je kan met de zoekfunctie alleen zoeken op titel, maar niet op provider of genre. Een zoekfilter ontbreekt. Helaas. 

Wel is het eenvoudig om voor elke gokkast uit te vogelen wat de RTP en volatiliteit is. Dat valt namelijk expliciet onder elke titel te lezen. Zo weet je telkens precies hoe je kansen zijn. 

Live casinospellen en game shows

In het TOTO Live Casino zit je goed voor 24/7 live topvermaak. Daar vind je naast Nederlandstalige speeltafels en game shows (zie eerder in deze review) ook allerlei andere bekende titels van Evolution en Stakelogic, de live spelproviders van het huis.

Kies naast de Nederlandse tafels op elk gewenst moment van de dag uit een breed aanbod aan Engelstalige speeltafels voor live poker, baccarat, dobbelspellen, roulette, blackjack en spelshows als Mega Ball en Crazy Time

Nederlandstalige speeltafels in het TOTO Live Casino

Game providers achter TOTO.nl 

Slots providers1×2 Gaming, Big Time Gaming, Blueprint Gaming, ELK Studios, Foxium, Gameburger Studios, High 5 Games, Microgaming, NetEnt, Nolimit City, Pear Fiction, Play’n GO, Red Tiger, SG Digital, Stakelogic, Thunderkick, Triple Edge
Live casino providersEvolution, Stakelogic
TOTO Casino smaakt duidelijk naar meer! 
TOTO biedt een online casino experience om duimen en vingers bij af te likken.

Het spelaanbod is niet het grootste van Nederland, maar vrijwel alle bekende game providers zijn van de partij. Zo valt er genoeg te kiezen. Er zijn zelfs enkele vermakelijke exclusieve TOTO games, zoals TOTO Lightning Roulette en Koning TOTO in Vegas. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele Nederlandstalige live speeltafels. 

Speel op zowel desktop als mobiel je favoriete online casinospellen in een fijne en verantwoordelijke speelomgeving. Wat dat betreft is de groene huiskleur treffend gekozen; het geeft een betrouwbaar en sereen gevoel. 

Ook een dikke pluim voor het feit dat de aanbieder veel spelinformatie beschikbaar stelt: van algemene info over bepaalde spelgenres tot specifieke speldetails. Dat zouden meer online casino’s moeten doen! 

TOTO App

TOTO apps
Speel op je mobiel met de verschillende TOTO apps.

Liever TOTO mobiel spelen? Dat kan natuurlijk ook!

Wel is het online casino alleen via de mobiele website te bezoeken. TOTO Nederland beschikt dan wel over verschillende apps, maar een officiële TOTO casino app bestaat nog niet.

Maar er is goed nieuws voor fans van Apple én het live casino: de iOS-app van TOTO Live Casino is te downloaden via TOTO.nl. Er is (nog) geen app voor Android.

Hoera, gewonnen: zo kan je bij TOTO uitbetalen 

Geld opnemen bij TOTO Nederland is eenvoudig en bovendien ook vrij snel

Binnen drie klikken heb je al een uitbetaling lopen bij het TOTO online casino: 

  1. Ga naar je TOTO account – Klik op je saldo, rechtsboven in de hoek. 
  2. Kies voor een opnameverzoek – Druk op ‘Uitbetalen’. 
  3. Bevestig de uitbetaling – Kies het bedrag dat je van je TOTO account wil uitbetalen naar je rekeningnummer (IBAN) en voilà: je opname wordt nu verwerkt. Let op: Een opnameverzoek is niet terug te draaien! 

Moet je bij TOTO belasting betalen over je winsten?

Net als bij andere legale Nederlandse online casino’s hoef je over behaalde winsten geen kansspelbelasting te betalen. De aanbieder moet dat zelf wel doen, maar jij als speler niet.

Geld uitbetalen op TOTO.nl: niet 1 tot 3 werkdagen, maar vaak binnen 24 uur! 
Hoewel TOTO zelf communiceert dat een opnameverzoek 1 tot 3 werkdagen duurt, stond het geld bij ons telkens binnen 24 uur op de rekening. En dat is maar goed ook, want elke andere verwerkingstijd zou TOTO Online een van de traagst uitbetalende casino’s maken en flink wat minpunten opleveren. 

Een dikke pluim trouwens voor het eenvoudige en heldere opnameproces. Een uitbetaling is zo aangevraagd en bovendien ook bijzonder veilig. 

TOTO klantenservice

De klantenservice van TOTO Nederland is dagelijks op meerdere manieren te bereiken (zie tabel), maar vooral tijdens piekuren word je allesbehalve een Koning TOTO geholpen, als je überhaupt al een medewerker te pakken krijgt. Dat moet in de toekomst écht beter! 

OptieTOTO Contact Reactietijd
Facebook MessengerTOTO Nederland0-3 uur
Telefoon070-55008050-30 min. 
Twitter@toto_nl0-3 uur
  • Beschikbare talen
  1. Nederlands
  2. Engels
  • Customer support

De TOTO klantenservice is van maandag t/m zondag te bereiken via telefoon, Facebook Messenger en Twitter. En dat kan 24 uur, mits bereikbaar.

Kom je er niet uit met de klantenservice? Trek dan aan de bel bij de Ombudsman van TOTO Nederland. Deze onderzoekt, evalueert en beoordeelt klachten en vragen over de Nederlandse Loterij, waarbij je er niet bent uitgekomen met de customer support. 

  • FAQ

Op TOTO.nl vind je ook een uitgebreide FAQ met antwoorden op veelgestelde vragen. Dit is ook het eerste wat je ziet als je in het hoofdmenu op ‘Klantenservice’ drukt. Op die manier hoopt de aanbieder je snel op weg te helpen. 

TOTO Klantenservice
De contactopties van de TOTO klantenservice.
TOTO klantenservice: nog veel werk aan de winkel! 
‘Onze reactietijd is momenteel langer dan we zouden willen. Excuses voor het ongemak.’ 

Het pijnpunt van de TOTO klantenservice in een notendop: te weinig mankracht om effectief 24/7 goed te helpen, vooral tijdens de piekuren. 

Op papier is er weinig mis met de customer support, dat zelfs een eigen Ombudsman heeft (!), maar de praktijk leert ons anders. Elke ‘Koning TOTO’ verdient toch op elk moment van de dag snelle lijntjes? 

Nee, hier is voor TOTO Nederland nog wel wat werk aan de winkel. Maar zodra dat het geval is, heb je als bezoeker ook direct een meer dan prima klantenservice tot je beschikking. 

Verantwoord spelen bij TOTO Nederland 

Verantwoord spelen bij TOTO Nederland
Mental coach Nathan Rutjes helpt elke Koning TOTO verantwoord spelen.

TOTO Nederland staat voor zowel betrouwbaar als verantwoord spelen. En van een online staatscasino mag eigenlijk ook niet minder worden verwacht. 

Van notificaties over je persoonlijke speellimieten en boodschappen van algemeen nut als ‘Wat kost gokken jou? Stop op tijd’ tot concrete tips voor verantwoord spel en informatie over hulpinstanties: het komt bij TOTO Casino online allemaal voorbij. 

En wie kan verantwoord spel beter promoten dan positiviteitsgoeroe Nathan Rutjes, de oud-voetballer met die weelderige mat haar in zijn nek. Hij is dan ook het uithangbord van het verantwoord spelenbeleid van TOTO Nederland. Als mental coach roept hij spelers op om na te denken over hun speelgedrag en daar lering uit te trekken. ‘Op het matje bij Nathan’ dus. 

Enkele lessen van Nathan: 

  • Bepaal je speellimiet
  • Probeer je verlies niet terug te winnen
  • Speel met kleine bedragen 
  • Speel alleen met geld dat je kan missen 
  • Betaal regelmatig je saldo uit 

Deze TOTO tips en tricks komen bovenop enkele hulpmiddelen om de controle te nemen en te houden over je speelgedrag: 

  • Persoonlijke limieten – Van een opwaardeer- tot tijds-, verlies- en walletlimiet. Deze stel je ook in bij registratie. 
  • Inzichten in je speelgedrag – In het Verantwoord Spelen menu van je account zie je in een oogopslag wat jij de afgelopen periode hebt gespeeld. Bovendien verstuurt TOTO Online ook automatisch berichten op basis van je speelgedrag, zodat alles leuk blijft.
  • Neem een break – Je kunt de toegang tot TOTO Casino tijdelijk blokkeren voor een periode tot 6 maanden (time-out) of de deur voor langere tijd achter je dicht trekken (zelfuitsluiting). En uiteraard is CRUKS ook een optie. 

Al deze maatregelen zijn onderdeel van het TOTO preventiebeleid, waarbij preventie, detectie en interventie de kernwoorden zijn. Meer hierover valt te lezen op TOTO.nl, onder het kopje ‘Preventiebeleid. 

Verantwoord spelenbeleid van TOTO Online is voorbeeld voor andere casino’s 
Zo positief als Rutjes in het leven staat, zo positief zijn wij over hoe TOTO Casino online ervoor zorgt dat meedoen een spelletje blijft.

De aanbieder zegt niet alleen vol in te zetten op verantwoord spelen, maar houdt ook woord. Met een sterk preventiebeleid, een pakket aan tips en tools om je speelgedrag te managen en informatie over professionele hulp, ben je goed geholpen. 

En het mooie van TOTO Online is dat het ook zeer proactief te werk gaat. Je wordt op allerlei manieren herinnerd aan je speelgedrag en als je over enige speellimiet gaat, moet je ook écht even een pas op de plaats houden. Helemaal top dus! 

Conclusie

‘TOTO Casino – Het Nr1 online casino van Nederland’. Het is een ambitieuze maar geen onrealistische claim van TOTO Online. Al heef het daarvoor nog wel wat werk te verzetten. 

Op allerlei gebied scoort de aanbieder echter al bijzonder goed in Nederland:

  • Heerlijke bonussen en acties, met dito voorwaarden
  • Prachtig spelaanbod, al is het niet zo groot als Kansino
  • Mooie exclusieve games, zoals TOTO Lightning Roulette
  • Veel Nederlandstalige speeltafels in het live casino 
  • Puik verantwoord spelenbeleid

Helaas zijn er ook enkele minpunten te noemen, met de slechte klantenservice (‘vaak niet bereikbaar en/of te druk’) voorop. Vandaar dat we niet kiezen voor de perfecte score, maar een dikke voldoende. Al is er zeker ruimte om uit te groeien tot het top casino van Nederland! 

Veelgestelde Vragen

TOTO Casino is het online casino van TOTO Online B.V., een bekende Nederlandse bookmaker en onderdeel van de Nederlandse Loterij.
TOTO is hartstikke betrouwbaar en veilig. De provider is sinds eind september 2021 in het bezit van een Nederlandse kansspelvergunning voor het aanbieden van sportweddenschappen en casinospellen via internet. Daarnaast is TOTO een absoluut begrip in de Nederlandse gokindustrie, waar het al sinds 1957 legaal opereert.
Nee, helaas. Op dit moment is er alleen een app voor TOTO Sport en TOTO Live Casino (voor iOS). Uiteraard kun je wel gewoon je favoriete casinospellen via de mobiele website spelen.
Jazeker. Met een en hetzelfde account kan je zowel wedden op sport als casinospellen spelen.
Gemiddeld betaalt TOTO Casino binnen één werkdag uit.