Kroon Casino

Afgewezen kansspelvergunning (Laatst bijgewerkt: 21 September, 2022)
Klik hier voor vergunde casino's

Doet het casino zijn vorstelijk naam eer aan? Lees het in deze Kroon Casino Review!

Populaire casino's

777.nl

777.nl

78
Score
Reguliere Aanbiedingen Reguliere Aanbiedingen
Live Chat Live Chat
VIP-Programma VIP-Programma
Live Casino Live Casino
250€ Bonus
30x Wagering
- Free Spins
Naar casino
Review 18+ | Speel Bewust | Speelbewust.nl | Speelbewust.nl | Gokken kan verslavend zijn. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl. De informatie op deze pagina mag niet gedeeld worden met minderjarigen! | Regels en voorwaarden zijn van toepassing
TOTO

TOTO

86
Score
Reguliere Aanbiedingen Reguliere Aanbiedingen
Live Chat Live Chat
VIP-Programma VIP-Programma
Live Casino Live Casino
- Bonus
20 Free Spins
0x Wagering
Naar casino
Review 18+ | Speel Bewust | Speelbewust.nl | Speelbewust.nl | Gokken kan verslavend zijn. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl. De informatie op deze pagina mag niet gedeeld worden met minderjarigen! | Regels en voorwaarden zijn van toepassing
Kansino

Kansino

83
Score
Reguliere Aanbiedingen Reguliere Aanbiedingen
Live Chat Live Chat
VIP-Programma VIP-Programma
Live Casino Live Casino
- Bonus
- Free Spins
Naar casino
Review 18+ | Speel Bewust | Speelbewust.nl | Speelbewust.nl | Gokken kan verslavend zijn. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl. De informatie op deze pagina mag niet gedeeld worden met minderjarigen! | Regels en voorwaarden zijn van toepassing
74
Score
Populariteit

Kroon Casino is al vanaf 2009 één van de bekendste online casino's in Nederland. En die populariteit zal als legale aanbieder alleen maar toenemen.

90/100 Beoordeeld door Onlinecasinogids.com

De bonussen en voorwaarden van het nieuwe Kroon Casino zijn nog niet bekend, maar de voortekenen zijn allerminst verkeerd.

51/100 Beoordeeld door Onlinecasinogids.com

Met een bomvolle spelcatalogus op een gebruiksvriendelijke site, zit het straks qua gebruiksgemak wel goed bij Kroon Casino.

60/100 Beoordeeld door Onlinecasinogids.com

De Kroon Casino klantenservice was altijd uitmuntend, dat zal straks niet anders zijn.

60/100 Beoordeeld door Onlinecasinogids.com

Samenvatting

Kroon Casino keert op 24 oktober 2022 terug op de Nederlandse markt, alleen ditmaal volledig legaal. En aangezien adel verplicht, lijkt de populaire aanbieder van weleer alles uit de kast te halen om geen modderfiguur te slaan. Met een gigantisch spelaanbod, creatieve promoties en bonussen en sterke klantenservice mikt het op een 'royal casino experience'.
Vertrouwd merk
Gigantisch spelaanbod
Innovatieve promoties en bonussen
Sterke customer support
Nog geen vergunning van de KSA

Details

Naam
Kroon Casino
VIP-programma
Nee

Betaling

Betaalopties

Bank Transfer Bank Transfer
iDEAL iDEAL
Klarna Klarna
MasterCard MasterCard
PaySafeCard PaySafeCard
Trustly Trustly
VISA VISA

Storting

Minimale storting
10€

Opname

Minimale opname
20€

Klantenservice

Telefoon

Telefonische support
Telefoonnummer
n.n.b.

E-mail

E-mail support
E-mailadres

Live chat

Live chat support

Kroon Casino Review

legale-casinos-oktober-2021

Na Oranje Casino maakt ook Kroon Casino weldra een legale comeback. Oranje boven dus! 

Beide Nederlandse casino’s komen uit de koker van Corona Limited (Betsson) en draaien al tijden mee. Kroon Casino sinds 2009.

De laatste jaren weliswaar in een ander jasje (Casino Winner), maar vanaf 24 oktober 2022 weer ouderwets onder bekende vlag. En volledig legaal!

Maar is het casino net zo vorstelijk als de naam doet vermoeden? En is het wel betrouwbaar? Het antwoord hierop en meer lees je in deze uitgebreide Kroon Casino review, waarin we vooruitkijken naar de rentree van één van de meest iconische online casino’s van Nederland.

Wat je allemaal vindt in deze Kroon Casino review?

Om het potentieel van een casino te beoordelen, gaan we in elke review zelf op onderzoek uit. 

Je schrijft een restaurantrecensie toch ook niet zonder er te eten? 

In deze Kroon Casino review lees je dan ook alles over de speelervaring bij Kroon Casino. 

Zo krijg je antwoord op de meest prangende vragen rond de belangrijkste onderwerpen: 

  1. Licentie – Is Kroon Casino betrouwbaar, legaal en veilig in Nederland? 
  2. Promoties – Hoe zijn de bonussen en promoties van de aanbieder? 
  3. Registratie – Hoe makkelijk is het om een account aan te maken? 
  4. Betaalmethoden – Hoe kan je betalen in het casino? 
  5. Cryptovaluta – Kan je er betalen met cryptomunten? 
  6. Spelaanbod – Hoe sterk is de spelcatalogus? 
  7. Speelervaring – Hoe is de algehele casino experience? 
  8. Uitbetalen – Hoe zijn de uitbetalingen? 
  9. Klantenservice – Hoe is de kwaliteit van de klantendienst?
  10. Verantwoord spel – Hoe is het beleid rond verantwoord spelen?

Kroon Casino – Licentie, veilig en betrouwbaar 

Het oude Kroon Casino
KroonCasino.com in 2012.

Kroon Casino is zowel een vertrouwd als sterk merk in de vaderlandse casino-scene. 

Veel Nederlanders speelden er al toen online gokken nog lang en breed verboden was. Eerst op KroonCasino.com, later bij Casino Winner (totdat ook daar de deur op het slot ging). En zonder veel problemen, omdat het casino van oudsher draait op een strenge Maltese licentie.

De switch van Kroon naar Casino Winner was trouwens een strategische zet van Betsson, dat Corona Limited samen met Kroon en Oranje Casino in 2014 overnam. Met deze ‘rebranding’ hoopte het Zweedse gokbedrijf buiten schot te blijven van de Kansspelautoriteit (KSA), en vooral diens prioriteringscriteria, om de kansen op een Nederlandse gokvergunning niet te schaden.

Naar nu blijkt met succes!

Kroon Casino – Snel Nederlandse licentie

Op het moment van schrijven heeft het oer-Hollandse casino alleen een vergunning van de Malta Gaming Authority (MGA), maar daar komt dus snel een Nederlandse kansspellicentie bij: 

  • MGA – MGA/CRP/108/2004
  • KSA – Coming soon! 

Wat maakt Kroon Casino betrouwbaar en veilig?

Het feit dat Kroon Casino snel een Nederlands casino met licentie is, zorgt ervoor dat je er zorgeloos kan spelen. 

Om überhaupt in aanmerking te komen voor een Nederlandse kansspelvergunning moet een aanbieder aan zeer strenge eisen voldoen op het gebied van eerlijk, veilig en verantwoord spel. 

Je hebt bij het fonkelnieuwe casino dan ook de garantie op: 

  • De veiligheid van je geld – Legale casino’s zijn wettelijk verplicht de tegoeden van hun spelers te scheiden van hun eigen vermogen, zodat je geld veilig is en blijft.  
  • De veiligheid van je gegevens – Je persoonlijke gegevens worden alleen doorgegeven aan derden als jij daar toestemming voor hebt gegeven.  
  • Eerlijke spellen – Alle spellen worden getest en gekeurd door onafhankelijke keuringsinstanties, zodat willekeurige uitkomsten zijn gegarandeerd. 

Benieuwd of de kleine regeltjes ook naar wens zijn? Check dan de algemene voorwaarden en het privacybeleid op de site van de aanbieder! 

Betrouwbaar, eerlijk en veilig topvermaak
Kroon Casino doet zijn naam op het gebied van betrouwbaarheid, eerlijkheid en veiligheid al jaren alle eer aan. Adel verplicht. En met straks een officiële Nederlandse licentie in de pocket zal dat alleen nog maar beter worden.

Welkomstbonus en promo’s – Pak Kroon Casino bonus!

De exacte invulling van de promotiepagina van het Nederlandse casino is nog ongewis. 

Toch kunnen we op basis van wat de aanbieder in het verleden op KroonCasino.com liet zien en de huidige promo’s van Casino Winner een meer dan beredeneerde gok doen over de invulling van de Kroon Casino bonus(sen). 

Hier zijn – onder voorbehoud – de te verwachten promoties: 

Bonus voor nieuwe spelers

Nieuwe spelers kunnen bij het nieuwe Kroon straks naar alle waarschijnlijkheid een ouderwetse cash bonus verwachten. Het casino strooide voor de naamsverandering namelijk vooral met dergelijke stortingsbonussen. 

De verwachting is dan ook dat het op dezelfde voet doorgaat en uitpakt met een welkomstbonus uit de oude doos: 100% deposit bonus tot €100, met een wagering requirement van x15. Of iets soortgelijks.

Zodra hier meer bekend over is, lees je het in deze Kroon Casino review als eerst! 

Kroon Casino free spins 

En wat dan met free spins? Ook die zullen van de partij zijn! 

In het verleden vond de aanbieder het vooral leuk om nieuwe gokkasten in de verf te zetten met gratis spins, al dan niet tijdens zogenoemde Free Spins Marathons (zie later in deze review). In het laatste geval waren dat veelal no deposit free spins

Kroon Casino no deposit bonus

No deposit bonussen zullen straks vooral bestaan uit free spins, als ze al langskomen op de promotiepagina. 

Bonussen zonder storting worden momenteel in Nederland namelijk alleen grif aangeboden door TOTO Casino, een voorbeeld dat maar niet wordt gevolgd door andere Nederlandse casino’s. Volgt Kroon wel?

Kroon Casino cashback bonus

Het lijkt onwaarschijnlijk dat er straks een Kroon cashback bonus zal zijn. 

Niet alleen omdat het casino dat in het verleden nooit aanbood, maar ook omdat deze bonus in Nederland momenteel een unicum is. Alleen 711 en Jack’s Casino bieden het sporadisch aan. 

Mocht het nieuwe Kroon ons toch verrassen, dan updaten we deze Kroon Casino review natuurlijk direct.

Kroon Casino promoties en toernooien 

TGIF bonus van Kroon Casino
TGIF Kroon Casino bonus, een promotie op de oude site.

Kroon Casino schreef in het verleden niet veel toernooien uit, maar was wel wekelijks een garantie voor een leuke promotie. 

Sterker, het had heel veel vaste promoties

  • TGIF Bonus – Thank God it’s Friday. Elke vrijdag een 25% bonus tot €100!
  • Monopoly Week – Monopolykaarten met prijzen tot €200 tussen de kaarten in live blackjack. 
  • Free Spin Marathon – Een aantal opeenvolgende dagen no deposit free spins voor (nieuwe) slots. 
  • Speciale promo’s rond de feestdagen – Van Koningsdag tot Sinterklaas, voor elk feestje een pakkende bonus.
  • En nog veel meer! 

Gaan we deze leuke, innovatieve promoties weer terugzien? We hopen van wel! 

Kroon Casino VIP- en loyaliteitsprogramma

Over enig VIP- dan wel loyaliteitsprogramma is op dit moment niets bekend. 

Wel weten we dat het Nederlandse casino in het verleden trouwe spelers beloonde met Kroon player points. Deze konden vervolgens worden ingeruild tegen bonussen. 

We gaan zien of iets soortgelijks ook terugkomt op de nieuwe site van Kroon. 

Creatief met promoties! 
Als we in al die jaren één ding hebben geleerd van de oer-Hollandse aanbieder is dat het een garantie is voor leuke, innovatieve promoties. Er was altijd wel een reden voor een mooie Kroon Casino bonus en anders werd er wel eentje gevonden. We hebben goede hoop dat Kroon 2.0 deze leuke traditie voortzet.

Hoe open je een Kroon Casino account?

Om te kunnen spelen bij het nieuwe Nederlandse casino moet je je registreren en een Kroon Casino account aanmaken. 

Momenteel is dat niet mogelijk, maar daar komt dus vanaf 24 oktober 2022 verandering in. 

Hoe het registratieproces er precies komt uit te zien, is niet bekend, maar het zal naar alle waarschijnlijk slechts enkele stappen omvatten: 

  1. Klik op ‘Registreren’ – Maak je eigen speelrekening aan. 
  2. Doorloop het registratieproces – Vul je gegevens naar waarheid in, kom door de leeftijds- en accountverificatie, al dan niet via iDIN, en stel tenslotte verantwoorde speellimieten in. 
  3. Speel bij Kroon – Doe een eerste storting, hengel die welkomstbonus binnen en strijd mee om de prijzen! 

Documenten en info die je nodig hebt bij registratie 

Hou bij registratie de volgende informatie en documenten bij de hand, want je zal ze nodig hebben: 

  • Persoonsgegevens (naam, geboortedatum, geboorteplaats) 
  • Adresgegevens 
  • E-mail
  • Telefoonnummer
  • BSN
  • Identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) 
Binnen enkele klikken een eigen account, net zoals elders
Hoewel nog niet duidelijk is hoe het registratieproces eruit komt te zien, lijkt een Kroon Casino account aanmaken allerminst hogere wiskunde te worden. Het zal net als bij veel andere Nederlandse casino’s slechts een kwestie zijn van enkele klikken. Zodra we meer info hebben over de registratie, passen we deze Kroon Casino review direct aan.

Kroon Casino betaalmethoden

De speelrekening spekken kan bij het nieuwe online casino van Kroon straks met alle bekende betaalmethoden, winst opnemen alleen via bankoverschrijving (maar dat is elders niet anders). 

Alle transacties komen zonder kosten en vinden plaats in een beveiligde speelomgeving. 

BetaalmethodeTypeGemiddelde verwerkingstijd stortingGemiddelde verwerkingstijd opname
BankoverschrijvingTransfer1-3 werkdagen
iDEALInternetbankierenDirect
SOFORT (Klarna)InternetbankierenDirect
TrustlyInternetbankierenDirect
MastercardCreditcardDirect
VISACreditcardDirect
PaysafecardPrepaidkaartDirect
Er valt wat te kiezen! 
De kans is groot dat je je favoriete betaalmiddel vindt bij Kroon Casino. Naast iDEAL zijn er namelijk nog heel wat andere opties te kiezen. Voor opnames is er alleen de good old bank transfer, maar dat is bij elk Nederlands casino met licentie het geval.  

Beschikbaarheid cryptovaluta Kroon Casino

Betalen met Bitcoin of altcoins is bij Kroon Casino niet mogelijk. 

Het is geen crypto casino en zal dat ook nimmer worden. De Nederlandse regelgeving ziet cryptovaluta namelijk niet als wettelijk betaalmiddel.

Spellen die je kan spelen bij Kroon Casino 

Een van de belangrijkste eisen voor een top casino is natuurlijk dat het beschikt over een kwalitatief spelaanbod. 

Een casino zonder mooie games is als een restaurant zonder sterke menukaart. Het water moet je niet alleen in de mond lopen, maar het moet ook lekker smaken. 

En als het huidige Casino Winner een voorproefje is van wat we kunnen verwachten van het nieuwe Kroon Casino, dan komt dat helemaal goed. Daar vind je momenteel namelijk ruim duizend spellen en gokkasten van meer dan 100 (!) spelproviders

We lopen de te verwachten bomvolle spelcatalogus hieronder even samen met je door: 

Exclusieve spellen en speeltafels

Net als bij Casino Winner kan je straks bij Kroon een pak exclusieve gokkasten verwachten, waaronder heel wat klassieke fruitautomaten. Iets waar het Nederlandse casino in het verleden sowieso patent op had. 

Daarnaast is het de verwachting dat de bekende Nederlandstalige speeltafels hun comeback maken in het live casino: 

  • Kroon Live Roulette
  • Kroon Live Blackjack 

Aanbevolen slots 

Liefhebbers van videoslots zullen hun hart meer dan op kunnen halen bij het vernieuwde Kroon. Zelfs als het casino maar een fractie van het spelaanbod van Casino Winner overneemt, dan is het nog een gokkastwalhalla. 

Er zijn honderden online slots van de beste gamemakers in de business en ook nog eens in allerlei genres (jackpot, bonus buy, hold and win, Megaways, etc.). 

Enkele toppers uit het te verwachten aanbod: Book of Dead, Money Train, Mega Moolah, Bonanza, en meer. Veel meer! 

Live dealer tafels

Kroon Live Casino
Het live casino van Kroon in 2012.

Naast Nederlandstalige live dealer tafels zal het toekomstige Kroon Live Casino ook bestaan uit heel wat speeltafels van Evolution en Pragmatic Play met Engelstalige dealers. 

Zo kan je baccarat, blackjack, poker en roulette en allerlei varianten spelen in de ambiance van een écht casino. En ook nog eens in realtime! 

Enkele te verwachten titels: 

Game shows

Geen zin in een klassiek tafelspel? Ga dan eens voor een live casino game show

In het Kroon Live Casino zullen er heel wat manieren zijn om de spotlights te pakken: ga op miljoenenjacht in Who Wants To Be A Millionaire van Playtech, draai mee om de prijzen in Mega Wheel van Pragmatic Play of win met kop of munt in Crazy Coin Flip van Evolution. 

De keuzes zijn eindeloos. 

Game providers achter KroonCasino.nl

Het moge duidelijk zijn, het spelaanbod van KroonCasino.nl zal straks buigen op titels van heel wat sterke spelproviders. Een klein overzicht: 

Slots providers1×2 Gaming, Big Time Gaming, Blueprint Gaming, ELK Studios, Gamomat, Greentube, Iron Dog Studios, iSoftBet, Just for the Win, Microgaming, NetEnt NextGen, Nolimit City, Play’n GO, Playtech, Pragmatic Play, Push Gaming, Quickspin, Rabcat, Red Tiger, Relax Gaming, Slingo, Stakelogic, Thunderkick, Yggdrasil en meer…
Live casino providersEvolution, Playtech, Pragmatic Play
Topvermaak in optima forma 
Van het te verwachten spelaanbod van Kroon Casino krijgt een paard spontaan de hik. En zelfs al is het in de praktijk maar de helft van wat Casino Winner reeds biedt, dan heb je er nog de tijd van je leven. Er zijn zoveel verschillende titels aanwezig en ook nog eens van de beste providers in de business. Vanaf 24 oktober 2022 zit je op KroonCasino.nl dan ook helemaal goed voor een onvergetelijke casino experience! 

Gewonnen? Zo neem je geld op bij Kroon Casino!  

Uiteraard wil je, wanneer je prijs hebt, je winsten zo snel en veilig mogelijk laten uitbetalen.

Op KroonCasino.com was het tweede – in een proces van enkele klikken (zie onder) – nooit een probleem, maar het eerste liet soms te wensen over. Gemiddeld duurde het 1 tot 3 werkdagen.  

Hopelijk heeft de aanbieder daarvan geleerd en kunnen we straks in deze Kroon Casino review het goede nieuws melden. 

Stappenplan geld opnemen 

Het uitbetalen van je winst is eenvoudig en volgt altijd dezelfde stappen: 

  1. Log in 
  2. Klik door naar de betaalsectie in je account 
  3. Selecteer ‘Uitbetalen’ 
  4. Kies het bedrag dat je wil overmaken naar je bankrekening
  5. Bevestig de opname

Belangrijke informatie voor uitbetalingen 

Hier zijn nog enkele zaken om op te letten voordat je overgaat tot een uitbetaling: 

  • Bonusgeld kan alleen worden opgenomen als aan de inzetvereisten is voldaan
  • Minimale uitbetaling is €20

Daarnaast hoef je bij een casino met Nederlandse licentie geen kansspelbelasting te betalen, dat is straks ook zo bij Kroon. 

Twijfels over snelheid van uitbetalen
Er is geen twijfel over het uitbetalingsproces maar meer de snelheid ervan. In het verleden stond Kroon Casino namelijk niet bepaald bekend om diens vlotte verwerking van opnames. We blijven het in de gaten houden en updaten deze review zodra we meer weten! 

Kroon Casino Klantenservice

De klantenservice is de spil van elke goed draaiende organisatie, zo ook een online casino. 

Gelukkig zit dat straks bij Kroon wel snor, want de casino’s van de Betsson Group scoren al jaren hoog op het gebied van customer support. Het bedrijf is meermaals uitgeroepen tot Best Customer Services Operator in de business. 

De Kroon Casino klantenservice zal 24/7 bereikbaar zijn via zowel live chat, e-mail als telefoon. Bovendien zal er een uitgebreide FAQ beschikbaar worden gesteld – voor de eerste hulp. 

OptieContactReactietijd
E-mailn.n.bn.n.b
Live chatVia de knop op de siten.n.b
Telefoonn.n.bn.n.b

Zodra we meer weten over de invulling en het functioneren van de helpdesk hebben kunnen testen, zal deze Kroon Casino review een gepaste update krijgen. Blijf het dus volgen! 

Sterke klantenservice in de maak? 
Hoewel de Kroon Casino klantenservice nog niet operatief is, zijn de verwachtingen hooggespannen. Niet in de laatste plaats omdat vrijwel elk casino van de Betsson Group beschikt over een sterke helpdesk; eentje die 24/7 in touw is en ook effectief helpt. 

Verantwoord spelen

Bij Kroon Casino zit je straks goed voor verantwoord spel. 

Elk casino met licentie in Nederland is namelijk wettelijk verplicht om zich in te zetten de gevaren van online gokken tot een minimum te beperken. 

Zo zal je bij registratie verplicht worden om speellimieten in te stellen en kan je ook terugvallen op een uitgebreide pagina over verantwoord spelen, gevuld met allerlei tips, tricks om zorgeloos te kunnen blijven spelen. Ook vind je er hulpinstanties om eventuele problemen de baas te zijn. 

Genoeg hulp om het verantwoord te houden 
Als Kroon Casino straks op een Nederlandse licentie draait, vind je er voldoende hulpmiddelen om verantwoord te (blijven) spelen. Helemaal top dus! 

Conclusie – Kroon Casino staat voor grootse comeback! 

Als de voortekenen niet bedriegen, dan staat Kroon Casino voor een grootse comeback. 

Het beroemde vaderlandse casino lijkt op de gereguleerde Nederlandse online kansspelmarkt stevig te gaan uitpakken, met onder meer: 

  • Een gigantisch spelaanbod van de beste providers 
  • Leuke, innovatieve promoties en bonussen 
  • Sterke customer support 

Daarmee doet het casino zijn vorstelijke naam alle eer aan. Het kans ons dan ook niet snel genoeg 24 oktober 2022 zijn!

Bevalt Kroon Casino? Denk dan ook eens aan: 

Gokken kan verslavend zijn. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl. De informatie op deze pagina mag niet gedeeld worden met minderjarigen!

Veelgestelde Vragen

Kroon Casino is één van de bekendste online casino's van Nederland. Het is al sinds 2009 actief, maar vanaf 24 oktober 2022 ook eindelijk legaal. Kroon Casino maakt net als Oranje Casino deel uit van de Betsson Group, een Zweedse gokreus.
De verwachting is dat Kroon Casino op 24 oktober 2022 de deuren opent voor Nederlanders.
Kroon Casino is een zeer betrouwbaar online casino. Helemaal als het straks in het bezit is van een licentie van de Kansspelautoriteit (KSA) voor het aanbieden van kansspelen op internet. Zo'n vergunning is alleen weggelegd voor aanbieders die hun zaakjes op het gebied van eerlijk, veilig en verantwoord spel goed op orde hebben.
Nee, op dit moment bestaat er nog geen Kroon Casino app.